- Postări: 182
- Mulțumiri primite: 51
- Forum
- Iesiri, Intalniri si Expeditii
- Mai vechi, mai de arhiva
- 2014
- Iesiri de sfarsit de saptamana
- Intalnirea de toamna 2014 la BOZIORU
Intalnirea de toamna 2014 la BOZIORU
- Catalin40A
-
- Deconectat
- Senior Member
-
Range Rover 2,5 DSE
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
- Postări: 1010
- Mulțumiri primite: 371
thx a scris: MARTALÓG, martalogi, s. m. (Mai ales la pl.) Slujitor domnesc însărcinat cu paza granițelor și cu supravegherea punctelor vamale. – Din tc. martoloz „marinar creștin de pe Dunăre”.
martalóg (martalógi), s. m. – 1. Soldat creștin, mai ales grec, în slujba sultanului. – 2. (Înv.) Grănicer. – 3. (Olt.) Intendent. – Var. (înv.)
martalóg m. (turc. martoloz, soldat creștin care servea la forturile turceștĭ, pirat de Dunăre, d. ngr. armatolós, armatól d. árma, pl. ármata [d. it. arma, armă], supt [!] infl. luĭ amártolós [vgr. ῾amartolós, păcătos]. De aicĭ: sîrb. martòloz și -olos, pirat de Dunăre, grănicer turcesc, ung. martolós și -óz, hoț, pirat, negustor de robĭ). Vechĭ. Armatol saŭ haĭduc Grec care păzea drumurile și granițele Imperiuluĭ turcesc (începînd de la Selim II, în sec 17). Cazac grănicer în servicĭu Țăriĭ Româneștĭ: martalogiĭ formaŭ una din diviziunile Cazacilor din Țara Românească (Bălc. 636); haĭducĭ ungurĭ și martologĭ sîrbĭ (Ĭorga, Ist. Arm. Rom. I, 328). Azĭ. Olt. Vechil, logofăt de moșie. – Se zicea și martolog și martolot.
martalog, -oagă, martalogi, -oage adj. molâu, lent, greoi în mișcări.
Ivane - vezi ultima explicatie![]()
Vad ca pana la urma mi se potriveste mie cel mai bine, fiind fost marinar......pirat, marinar de Dunare, etc.
Posesor de nevasta cu Disco 1
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
DKW a scris:
Ia legatura cu dom' Profesor, daca vrei lautarii aia mari. Daca vrei d-aia mici portabili, am si ceva cu specific outdoor, suficient pentru o camera de 30-35mp (nu de alta, dar sa va mai auziti intre voithx a scris: Apropos , ziceai ceva de niste lautari cu karaoke parca....
)
Nu stiu ce are Dom Profesor, o sa il intreb oricum dar eu nu am spus nimic de ceva portabil sau outdoor, daca dau doar jumatate din volum nu se mai intelege om cu femeia lui,de fapt indiferent de evenimentul la care am fost chemat, nu am avut ocazia sa dau jumatate din volum.
Acum daca si Dom Profesor are ceva cu dimensiuni mari si decibeli crescuti poate facem o hora cu toate ca sa stim macar de ce....
- Teddybear
-
- Deconectat
- Moderator
-
- "Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon
- Postări: 2713
- Mulțumiri primite: 506
Dom Profesor are remorca necesara transportului lautarilor pusi la dispozitie de DKWnavymotorman a scris: Acum daca si Dom Profesor are ceva cu dimensiuni mari si decibeli crescuti poate facem o hora cu toate ca sa stim macar de ce....
![]()
![]()
It's not a "Jeep thing" it's the real thing... LAND ROVER !
You know you own a Land Rover when you spend days of cursing, sweating, shouting frustration fixing it for 3 hours of fun and still be happy
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
GSS a scris: Eu ma bag. Cred ca am sa vin singur de data asta. Rugamintea este sa nu fie in weekend-ul cu 12 ca fac un an de cand mi-am luat nevasta.
Tocmai, fa-i o surpriza, ca facem un chef de o sa il tina minte toata viata si o ducem si la ceva fenomene paranormale care bantuie zona, ca sigur va tine minte momentul si nu o sa te ierte toata viata
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
Teddybear a scris:
Dom Profesor are remorca necesara transportului lautarilor pusi la dispozitie de DKWnavymotorman a scris: Acum daca si Dom Profesor are ceva cu dimensiuni mari si decibeli crescuti poate facem o hora cu toate ca sa stim macar de ce....
![]()
![]()
Cat despre decibelii disponibili in ograda DKW-ului... sa zicem ca e mai bine sa nu-l ambitionam
Da de ce sa nu il ambitionam, lasa sa dea omul ce are mai bun din el.
Acuma cat e gluma e panarama, eu am facut o propunere timida ca fata de oamenii de rand am cu ce, acum nu vreau sa credeti ca am de gand sa ma bag peste cei de ai casei, numai sa spuna lumea cum facem sa nu ramanem doar cu schelalaielile noastre acapella. La microfon parca ne reproducem mai lesne.
- GSS
-
- Deconectat
- Elite Member
-
sean a scris: Pana la urma cred ca întâlnirea din octombrie se va tine în noiembrie!
Eu sunt de acord avand in vedere ca singurul weekend liber in octombrie e tocmai cel in care nu pot merge si propun al doilea weekend din noiembrie. Vad ca pica pe 8 si cum ma cheama si Mihai va trebui sa va omenesc cu ceva.
navymotorman a scris:
GSS a scris: Eu ma bag. Cred ca am sa vin singur de data asta. Rugamintea este sa nu fie in weekend-ul cu 12 ca fac un an de cand mi-am luat nevasta.
Tocmai, fa-i o surpriza, ca facem un chef de o sa il tina minte toata viata si o ducem si la ceva fenomene paranormale care bantuie zona, ca sigur va tine minte momentul si nu o sa te ierte toata viata![]()
![]()
Crede-ma ca ii place. A fost incantata de Comandau si ar vrea si ea sa vina, insa nu il mai putem lua pe ala mic ca va fi cam frig atunci si ar trebui sa ii tin toata ziua pe amandoi inchisi in camera.
PS: O reorientare catre Comandau cum ar fi?! Sunt niste trasee ca lumea pe acolo daca ne hotaram sa ne ocupam si de off road
In plus, le-am face foarte fericite pe Mirandolina si Petronela.
- Teddybear
-
- Deconectat
- Moderator
-
- "Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon
Tin sa reamintesc faptul ca mai exista si varianta Mierea... daca nu cumva mi-a scapat mie cevaGSS a scris:
PS: O reorientare catre Comandau cum ar fi?! Sunt niste trasee ca lumea pe acolo daca ne hotaram sa ne ocupam si de off road![]()
![]()
You know you own a Land Rover when you spend days of cursing, sweating, shouting frustration fixing it for 3 hours of fun and still be happy
- sean
-
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 3735
- Mulțumiri primite: 1064
Discovery 4
Defender 90
- Teddybear
-
- Deconectat
- Moderator
-
Fix la asta ma refeream! Motivele o sa le aflu (probabil) recitind topicurile mai vechisean a scris: Ti-a scapat faptul ca am taiat-o de pe lista!
- thx
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Platinum Member
-
- Postări: 1745
- Mulțumiri primite: 549
Mergem la Bozioru ! e aproape , sunt conditii , putem sa chelacaim cat vrem si drumuri kklau. Hai sa ne concentram la data . Daca in noiembrie poate toata lume , sa ramana in noiembrie , desi e mai frig ....asta e , nu se mai incinge Carabinieru...
Land Rover Discovery 1 - de tavaleala aka FOCA
Land Rover Discovery 4 - de hore aka LORD
Nissan Micra - de nevasta
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
In ceea ce priveste traseele, cauciucuri si dispozitie sa aveti ca in rest a avut omul din zona si natura grija.
- Alexey
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
- Одна жизнь, прожить ее.
- Postări: 3278
- Mulțumiri primite: 795
navymotorman a scris: Rugamintea ar fi sa ne hotaram in 2-3 zile care weekend ramane, cel liber din octombrie sau altul din noiembrie ca sa nu tin omul blocat si nici sa ne trezim ca s-au ocupat cele din noiembrie, ca da iarna peste noi.
In ceea ce priveste traseele, cauciucuri si dispozitie sa aveti ca in rest a avut omul din zona si natura grija.
Eu propun noiembrie.
Cu stima Alexey.
- tradator cu Nissan - Pif
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
GSS a scris:
sean a scris: Pana la urma cred ca întâlnirea din octombrie se va tine în noiembrie!
Eu sunt de acord avand in vedere ca singurul weekend liber in octombrie e tocmai cel in care nu pot merge si propun al doilea weekend din noiembrie. Vad ca pica pe 8 si cum ma cheama si Mihai va trebui sa va omenesc cu ceva.
navymotorman a scris:
Tocmai, fa-i o surpriza, ca facem un chef de o sa il tina minte toata viata si o ducem si la ceva fenomene paranormale care bantuie zona, ca sigur va tine minte momentul si nu o sa te ierte toata viata![]()
![]()
Crede-ma ca ii place. A fost incantata de Comandau si ar vrea si ea sa vina, insa nu il mai putem lua pe ala mic ca va fi cam frig atunci si ar trebui sa ii tin toata ziua pe amandoi inchisi in camera.
PS: O reorientare catre Comandau cum ar fi?! Sunt niste trasee ca lumea pe acolo daca ne hotaram sa ne ocupam si de off road![]()
![]()
Bine sefu dar voi nu aveti o varianta de avarie (mama, bunica, matusa, etc.) ???
- GSS
-
- Deconectat
- Elite Member
-
- Catalin40A
-
- Deconectat
- Senior Member
-
- Postări: 182
- Mulțumiri primite: 51
Range Rover 2,5 DSE
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
GSS a scris: Navy, variante de avarie ar fi, numai ca bunica, matusa etc. nu au lapte.
- Magellan
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
Catalin40A a scris: Daca e vorba de propuneri parerea mea este ca in noiembrie e totusi prea frig. Bine ar fi sa gasim o varianta pentru octombrie. Sigur, nu ma opun si indiferent cand va fi voi participa, in situatia in care nu apare ceva foarte urgent atunci.
Drept e ca in noiembrie te cam strange in spate si ar fi ok acum in octombrie dar si eu ca si colegu, nu ma dau in laturi daca o fi in noiembrie.
- dacuburebista
-
- Deconectat
- Platinum Member
-
- sean
-
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 3735
- Mulțumiri primite: 1064
Mulțumesc Thx pentru grija!
Discovery 4
Defender 90
- Forum
- Iesiri, Intalniri si Expeditii
- Mai vechi, mai de arhiva
- 2014
- Iesiri de sfarsit de saptamana
- Intalnirea de toamna 2014 la BOZIORU