- Forum
- Iesiri, Intalniri si Expeditii
- Mai vechi, mai de arhiva
- 2014
- Iesiri de sfarsit de saptamana
- trans Rarău
trans Rarău
- dacuburebista
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Platinum Member
-
Mai Puțin
Mai Mult
18 Sep 2014 12:59 #1
de dacuburebista
www.calauzaoffroad.ro
trans Rarău was created by dacuburebista
uite știre:
Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din munții Moldovei, care face legatura dintre Valea Bistritei, de la Chiril si Valea Moldovei, la Pojorâta, a fost deschis în urma cu câteva zile.
Drumul care strabate Masivul Rarău va fi denumita TransRarău – Drumul Comorilor.
În ultima etapa a fost refacuta o portiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legatura dintre satul Chiril si cabana Rarău.
De altfel, pe acest drum se putea merge doar cu masina de teren si nu a mai fost îngrijit din anii ’80, potrivit Yahoo News...
„Este un drum pe care noi vrem sa îl denumim generic TRANSRARAU– Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt si în plan natural, având în vedere ca aici sunt foarte multe resurse naturale, dar si de oamenii din aceste locuri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nichifor.
Pe aceasta portiune, de la Chiril pâna la cabana, se va circula cu maxim 30 km/h si nu vor avea voie masinile mari.
Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din munții Moldovei, care face legatura dintre Valea Bistritei, de la Chiril si Valea Moldovei, la Pojorâta, a fost deschis în urma cu câteva zile.
Drumul care strabate Masivul Rarău va fi denumita TransRarău – Drumul Comorilor.
În ultima etapa a fost refacuta o portiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legatura dintre satul Chiril si cabana Rarău.
De altfel, pe acest drum se putea merge doar cu masina de teren si nu a mai fost îngrijit din anii ’80, potrivit Yahoo News...
„Este un drum pe care noi vrem sa îl denumim generic TRANSRARAU– Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt si în plan natural, având în vedere ca aici sunt foarte multe resurse naturale, dar si de oamenii din aceste locuri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nichifor.
Pe aceasta portiune, de la Chiril pâna la cabana, se va circula cu maxim 30 km/h si nu vor avea voie masinile mari.
www.calauzaoffroad.ro
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- Teddybear
-
- Deconectat
- Moderator
-
- "Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon
Mai Puțin
Mai Mult
- Postări: 2713
- Mulțumiri primite: 506
18 Sep 2014 20:08 #2
de Teddybear
It's not a "Jeep thing" it's the real thing... LAND ROVER !
You know you own a Land Rover when you spend days of cursing, sweating, shouting frustration fixing it for 3 hours of fun and still be happy
Replied by Teddybear on topic trans Rarău
Stirea aici: https://ro.stiri.yahoo.com/photos/un-nou-drum-montan-inaugurat-%C3%AEn-rom%C3%A2nia-slideshow/transrar%C4%83ul-photo-1410860331759.html
It's not a "Jeep thing" it's the real thing... LAND ROVER !
You know you own a Land Rover when you spend days of cursing, sweating, shouting frustration fixing it for 3 hours of fun and still be happy
- cristib
- Deconectat
- Senior Member
-
Mai Puțin
Mai Mult
- Postări: 141
- Mulțumiri primite: 45
18 Sep 2014 21:32 #3
de cristib
Replied by cristib on topic trans Rarău
Am fost eu in vară la Pietrele Doamnei și am vrut să cobor spre Chiril dar un muncitor "foarte harnic" și-a parcat camionul pe o parte a drumului și cealaltă a blocat-o el. Un personaj foarte interesant ce stătea cu mainile în șold în mijlocul drumului, cu cămașa descheiată ce lăsa să se vadă celebrul maieu alb de tractorist de pe vremea CAP-ului, cu șapca într-o parte ca un fel de rapper din '90 și cu o expresie ce te făcea să înțelegi că este extenuat de efortul depus de dimineață. Da, el, chiar EL, a trebuit să "pună umărul" la modernizarea țării. Și "ăștia'..."turiștii' ...care nu au altceva mai bun de făcut (cum ar fi...să meargă la muncă), nu vor să înțeleagă efortul deosebit pe care a fost nevoit să îl depună între orele 9 si 11:30 (poate chiar către 12) când a efectuat o operațiune de importanță crucială pentru lucrarea din zonă:... a basculat balastul. Vă dați seama că pe lângă toate aceste evenimente de importanță planetară, în mijlocul cărora se afla EL....."vine unu' cu gipu' " care vrea să treacă fix prin lucrarea lui! Așa ceva nu s-a mai pomenit de la Burebista încoace!
După o explicație scoasă "din puțul gândirii” despre importanța lucrării și complicațiile de neimaginat ce pot apărea dacă aș încerca să continui pe acel drum..... am renunțat la idee și m-am orientat spre alte zone ale patriei pentru a vedea alți "harnici muncitori" ce înfăptuiesc "idealul de veacuri al Românilor"....
Adica nu am reusit sa merg pe acolo. Circula vorba ca se putea merge pe acolo chiar si cu masina mica....
După o explicație scoasă "din puțul gândirii” despre importanța lucrării și complicațiile de neimaginat ce pot apărea dacă aș încerca să continui pe acel drum..... am renunțat la idee și m-am orientat spre alte zone ale patriei pentru a vedea alți "harnici muncitori" ce înfăptuiesc "idealul de veacuri al Românilor"....
Adica nu am reusit sa merg pe acolo. Circula vorba ca se putea merge pe acolo chiar si cu masina mica....
- tdd70
-
- Deconectat
- Senior Member
-
Mai Puțin
Mai Mult
- Postări: 169
- Mulțumiri primite: 33
20 Sep 2014 18:20 #4
de tdd70
Discovery 2, Td5, manual, 2000, ACE, rear air spring
Replied by tdd70 on topic trans Rarău
Am fost eu pe acolo in urma cu 4 ani jumate cu sotia intr-o Solenza. Mi s-a parut foarte ok drumul, nu am atins cu burta desi Solenza era cam joasa pe fata, foarte frumoasa zona, tin minte ca abia sus pe Rarau in zona releelor de tv am gasit cateva masini, maxim 10. Probabil ca de acum incolo abia se va mai putea gasi loc de parcare. Nu spun ca nu e buna asfaltarea dar are mai multe parti rele decat bune. Tot pe acel drum la un moment dat dupa o curba la 90 de grade am dat nas in nas cu ditamai cerbul. Abia am reusit sa inhat aparatul foto si sa fac o poza inainte sa dispara in desisuri. Nu stiu daca de acum inainte animalele vor mai avea curaj sa iasa in drum. Pacat... Ma gandesc la ce trafic este acum pe traseul Sinaia-Cuibul Dorului, as va fi in curand peste tot...
Discovery 2, Td5, manual, 2000, ACE, rear air spring
- Forum
- Iesiri, Intalniri si Expeditii
- Mai vechi, mai de arhiva
- 2014
- Iesiri de sfarsit de saptamana
- trans Rarău
Timp creare pagină: 0.044 secunde