logo lroc

Land Rovering - Iasi

• AlexStrugariu
  • Avatarul lui AlexStrugariu Autor Subiect
  • Deconectat
  • Premium Member
  • Premium Member
Mai Mult
31 Ian 2014 10:38 - 31 Ian 2014 10:59 #1 de AlexStrugariu
Land Rovering - Iasi was created by AlexStrugariu
Ieri am fost impreuna cu Shark pe langa Iasi sa ne jucam putin in zapada cu masinile, sa vedem cam ce putem face cu anvelopele de strada. Rezultatul: suficiente! Pe drumul cu zapada tasata au iesit niste derapaje controlate foarte faine cu Freely. Am intrat apoi pe un camp cu zapada destul de inalta, Defender-ul a deschis calea iar eu, din urma, nivelam zapada cu scutul. La un moment dat, Defender-ul a cazut cu fata intr-un sant destul de serios (ascuns de zapada) din care nu a mai reusit sa iasa singur. Cu ajutorul lui Freely + o sufa speciala descoperita de Shark (il las pe el sa dea mai multe detalii daca vrea :D ), a iesit Defenderul.
Cateva poze mai jos:

LR Freelander Td4 Serengeti (manual), 2003 - "Freely"
LR Discovery 3 TDV6 S (auto), 2005 - "Disco"
Last edit: 31 Ian 2014 10:59 by AlexStrugariu.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: cristeaandm, spiros

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• cristeaandm
  • Deconectat
  • Administrator
  • Administrator
  • Din prea multa dragoste pentru Land Rover
Mai Mult
31 Ian 2014 10:55 #2 de cristeaandm
Replied by cristeaandm on topic Land Rovering - Iasi
Frumos baieti! Ce anvelope ati avut in dotare?

S-auzim de bine

:evil: 4x4 fun for all :evil:
RR Classic 1986 - 200Tdi - "Greierasul"
RRS 3.6 TDV8 "GREIERASUL 2.0"
Defender 110 Puma 2.4 TDCI Puma "Balena albastra"
D4 TDV6 - "Oaia neagra"

• AlexStrugariu
  • Deconectat
  • Premium Member
  • Premium Member
Mai Mult
31 Ian 2014 11:20 #3 de AlexStrugariu
Replied by AlexStrugariu on topic Land Rovering - Iasi
Multumim! A mea poarta BFG Long Trail T/A (M+S, all season) de circa 50k km iar Defenderul va va zice Shark (retin doar ca erau Fulda dar tot de strada).

Numai bine!

Mai Mult
31 Ian 2014 21:27 #4 de shark
Replied by shark on topic Land Rovering - Iasi
Eu am Fulda Multitrac. Mi s-au parut absolut impresionante in zapada, nici nu ma asteptam de la ele sa fie asa reusite. Practic nu se simtea in nici un fel zapada inalta pana la punte.
Iar santul ala a fost miselesc tare! Zapada era absolut orizontala acolo, mergeam cu 2 low si la un moment dat tronc! Rotile din fata au cazut, masina s-a sprijinit pe radius arms si pe placa de troliu. Atunci a fost momentul sa intervina Alex (care era Support Vehicle B) eu fiind Scout Vehicle) si cu micro-sufa cinetica experimentala - o chestie fainuta, elastica si extrem de ieftina, din poliamida de 16mm diam si 5200daN (!!!). Alex a tras prin incercari gradate, cu forta progesiva, asa cum scrie la carte, si din a treia incercare Defenderul a fost extras din sant.
A treia tragere insa a fost serioasa Alex, nu? I-a mutat nasul lui Freely pe directia tragerii...
Concluzii:
- nu mai plec nicaieri fara sufa din aia (acum am 2 buc)
- sufa cinetica este SINGURA modalitate prin care o masina mai mica poate urni una mai mare, sau doua la fel se pot urni una pe alta pe zapada
- un Support Vehicle e MULT mai bun (si mai rapid) decat un vinci, un high-lift sau niste oameni inghetati dand la lopata :lol:

Cam asa arata sufa:

Va plac impletiturile mele de la capete?
Atașamente:
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: KYK

Mai Mult
31 Ian 2014 22:07 #5 de mariusg
Replied by mariusg on topic Land Rovering - Iasi
Super noduri. Uite aici un manual de la mama lor:

Acest ataşament este ascuns pentru oaspeți.
Vă rugăm să vă autentificaţi sau să vă înregistraţi pentru a-l vizualiza.

Land Rover Discovery 2 1999 V8 Automatic - Thor
Land Rover Discovery 2 2001 Td5 Manual - Phoenix

Acest mesaj are un fișier atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

• cristeaandm
  • Deconectat
  • Administrator
  • Administrator
  • Din prea multa dragoste pentru Land Rover
Mai Mult
01 Feb 2014 08:54 #6 de cristeaandm
Replied by cristeaandm on topic Land Rovering - Iasi
Are si un nume sufa, sau ai cumparat ceva la metru?

S-auzim de bine

:evil: 4x4 fun for all :evil:
RR Classic 1986 - 200Tdi - "Greierasul"
RRS 3.6 TDV8 "GREIERASUL 2.0"
Defender 110 Puma 2.4 TDCI Puma "Balena albastra"
D4 TDV6 - "Oaia neagra"

Mai Mult
01 Feb 2014 11:55 - 01 Feb 2014 11:56 #7 de shark
Replied by shark on topic Land Rovering - Iasi
Am cumparat la metru. Asa arata rola:
Atașamente:
Last edit: 01 Feb 2014 11:56 by shark.

Mai Mult
01 Feb 2014 23:38 - 03 Feb 2014 07:31 #8 de KYK
Replied by KYK on topic Land Rovering - Iasi

shark a scris: Eu am Fulda Multitrac. Mi s-au parut absolut impresionante in zapada, nici nu ma asteptam de la ele sa fie asa reusite. Practic nu se simtea in nici un fel zapada inalta pana la punte.
Iar santul ala a fost miselesc tare! Zapada era absolut orizontala acolo, mergeam cu 2 low si la un moment dat tronc! Rotile din fata au cazut, masina s-a sprijinit pe radius arms si pe placa de troliu. Atunci a fost momentul sa intervina Alex (care era Support Vehicle B) eu fiind Scout Vehicle) si cu micro-sufa cinetica experimentala - o chestie fainuta, elastica si extrem de ieftina, din poliamida de 16mm diam si 5200daN (!!!). Alex a tras prin incercari gradate, cu forta progesiva, asa cum scrie la carte, si din a treia incercare Defenderul a fost extras din sant.
A treia tragere insa a fost serioasa Alex, nu? I-a mutat nasul lui Freely pe directia tragerii...
Concluzii:
- nu mai plec nicaieri fara sufa din aia (acum am 2 buc)
- sufa cinetica este SINGURA modalitate prin care o masina mai mica poate urni una mai mare, sau doua la fel se pot urni una pe alta pe zapada
- un Support Vehicle e MULT mai bun (si mai rapid) decat un vinci, un high-lift sau niste oameni inghetati dand la lopata :lol:

Cam asa arata sufa:
[attachment=5847DSC_0546.JPG[/attachment][attachment=5848DSC_0547.JPG[/attachment]

Va plac impletiturile mele de la capete?

Ce sa zic, cam subtirica dar potenta. Iar impletiturile sint de mare exceptie !

DEFION / 110 PICKUP 300tdi
Last edit: 03 Feb 2014 07:31 by cristeaandm.

• AlexStrugariu
  • Deconectat
  • Premium Member
  • Premium Member
Mai Mult
02 Feb 2014 10:20 #9 de AlexStrugariu
Replied by AlexStrugariu on topic Land Rovering - Iasi

shark a scris: Alex a tras prin incercari gradate, cu forta progesiva, asa cum scrie la carte, si din a treia incercare Defenderul a fost extras din sant.

Asa a fost. Primele doua incercari au fost mai cu emotii, fiind prima data cand a trebuit sa fac asa ceva. A treia a fost cea mai serioasa. Oricum, sufa asta mi se pare incredibila, in special datorita pretului: costa mai putin decat o sufa din aia ordinara pe care o gasesti in hipermarketuri.

Numai bine!

Mai Mult
02 Feb 2014 13:53 #10 de Iulian G
Replied by Iulian G on topic Land Rovering - Iasi
Frumoasa iesire! Si sufa e facuta intr-un mare fel! :)
Si vis-a-vis de santuri si alte cele astupate de zapada am si eu ceva patanii, dar una e de toata pozna. In iarna '85-'86 am intrat cu un Aro244 in zapada pana la parbriz incercand sa cobor pe un camp terasat de la nivelul superior la cel inferior. Viscolea si ningea si zapada a fost asezata in prelungirea terasei, am vazut coborarea, am redus dar nu mare mi-a fost surpriza sa ma afund in zapada vreo 3m mai devreme. Nici nu am mai putut deschide usile din fata, am iesit prin spate. Primul sat era la vreo 3km, am facut un mic maraton pana am gasit un nene cu un tractor dispus sa ma ajute si asa am iesit. Morala povestii e interesanta! Nenea cu tractorul, un om foarte calm, s-a uitat la mine la fata locului, a zambit si m-a intrebat: cand ai vazut ca se gata vegetatia ce iese de sub zapada nu te-ai intrebat de ce? M-am uitat in jur si am remarcat ca omul avea dreptate. De atunci cand merg pe camp iarna, daca nu vad vegetatie iesind de sub zapada, mai bine opresc si verific zona la picior. :P
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: cristeaandm, thx, AlexStrugariu, Mate Andrei Vlad M.D.

Timp creare pagină: 0.495 secunde